2015. január 31.

Házi tagliatelle kucsmagombával és spenóttal


Van jobb a konyhában elkészített tésztánál? Kétlem. Ha egyszer veszi az ember a fáradtságot és nem kibont egy boltban vásárolt zacskót, hanem fogja az alapanyagokat és két kezével begyúrja, kinyújtja, felvágja és azt főzi meg, többé nem is fogja érteni, hogy bírta ki addig házi tészta nélkül :)

Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy édesanyám csak házi laskát főzött az aranyló húslevesbe. Ezt hozta otthonról és nálunk ez a világ legtermészetesebb dolga. Így normális és magától értetődő, hogy én is nekiláttam a saját tésztámnak. Tagliatellére esett a választásom, mert tavasz lévén a kucsmagomba és a friss spenót elcsábított a piacon.

Íme a recept, ami végtelenül egyszerű, nagyon ízletes és igazán büszke lesz magára a háziasszony, amikor tálalja saját készítésű tagliatelléjét :D


Tagliatelle:

- 40 dkg liszt
- 4 nagyméretű tojás

A gombás, spenótos raguhoz:

- 1 fej hagyma
- 2-3 cikk fokhagyma
- 50 dkg kucsmagomba vagy bármilyen szezonális gombafajta
- 2-3 marék spenót
- friss petrezselyem
- só, bors, kakukkfű

A tojásokat villával habosra verjük, majd a liszttel összedolgozzuk, míg fényes, ruganyos tésztát kapunk. Négy részre szedjük és letakarjuk, hogy a felületük ne száradjon ki. Lisztezett deszkán 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk és hagyjuk száradni. Ha nincs időnk várni, akkor alaposan meglisztezzük, feltekerjük és ujjnyi vastagra szeleteljük. Ujjaink segítségével lazán szétszedjük és lobogó, sós vízben pillanatok alatt megfőzzük. A raguhoz a hagymát vajon/ olívaolajon  megpirítjuk, majd hozzádobjuk a gombát, azt is pirítjuk, ízesítjük sóval, borssal, kakukkfűvel. A végén tesszük rá a petrezselymet, apróra vágott spenótot és a fokhagymát.A ragut a tésztával és egy kis főzővízzel összeforgatjuk, azonnal tálaljuk :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése